tisdag 6 augusti 2013

Hostablommor

En del tycker att hostablommor är fula, det tycker inte jag :) Blommorna på H. 'Americana' är jättevackra! Omtyckta av humlor är de också:) Men.......
......så fort de börjar se bedagade ut klipper jag bort blommorna då jag dels tycker att det er "stökigt" ut och dels fördärvar de nedfallande vissna blommorna bladverket. I år har jag dock bara hunnit att klippa bort några få blommor hittills:( Ska försöka att råda bot på min försummelse till helgen:)

6 kommentarer:

 1. Vad roligt att du tar upp just detta! Igår, när jag hade en handfull trädgårdsintresserade hos mig pratade vi om just hostablommor.
  De flesta är vackra men, precis som du säger, de vissnar inte snyggt! Blomman på din bild är underbart vacker!/Anja

  SvaraRadera
 2. Håller med. Vissa är jättefina, särskilt de vita och de mörkt lila. Har de också fina stänglar så är det ett plus. Men de som är ljust smutslila tycker jag är fula så de klipper jag bort så fort en visar en tillstymmelse till att vissna.

  SvaraRadera
 3. Gillar det flesta hosta blommor, men visst när de vissnar är de ej vackra//Britt

  SvaraRadera
 4. Även ni har haft en skön sommar :) men lite torr kanske när man ser med trädgårdsögon, trodde jag skulle få regn i går men icke, så det blir vattenslangen idag.

  Trädlilja....tja, det är det nog det jag har som blommar nu, hög som sjutton! och doftar underbart!!! Får googla på det :)

  Jag inser att jag borde ha fler dagliljor! Jag har två sorter (tror jag är samma som dagliljor), den gula blommar tidigt, men den orange börjar blomma nu - beror det på färgen att de blommar olika? Eller är det olika sorter? Måste läsa på lite för fler vill jag ha som sagt, skönt att något blommar utan att man behöver pyssla om dem, perfekt med något vackert som "senblommar".

  Ha en bra dag ♥

  SvaraRadera
 5. Jag brukar också låta de vara kvar tills det blommat över, sen stör de mer. Vissa klipper jag bort direkt för att det kan se spretigt ut just där de står.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Jag tog mig en tur runt trädgården med skottkärra och sekatör, alla hostablommor rykte utom på två plantor där dom var ganska så fina.

  SvaraRadera