fredag 1 januari 2010

2010... Ett nytt decennium ett nytt trädgårdsår!

Så har vi nu äntligen kommit över på andra sidan, ja inte andligt sett men på andra sidan nyår:) Det är ju nu som VÅREN börjar eller hur:)) Fast man har ju svårt att fatta det när man tittar ut på ett snölandskap med en temperatur på -8 grader. Men bara tanken att nu börjar det, wow. Jag ska börja att ta sticklingar på fuchsiorna, pelargonerna struntar jag i i år eftersom de fått någon typ av rötvirus. Så ska vi också börja med så smått men vi har inte skickat in fröbeställningarna ännu. Så snart mina vänner kan vi på nytt uppleva detta fantastiska att ur den svarta myllan ploppar det upp sådana här små undersköna underverk. Krokus i olika färger och blåsippor.
Finns det något skirare, mer fulländat konstverk något mer vårförknippat än BLÅSIPPAN, och tänk snart, snart är vi där igen:)) SÅ GLAD 1:A JANUARI PÅ ER ALLIHOP:))

3 kommentarer:

 1. Åhh,Monica man blir helt lyrisk när man ser dina fina vårbilder!!Älskar vår blommor och vem gör inte det:-)
  ja nu ser vi verkligen fram emot ett nytt år med nya insatser i trädgården.
  jag hoppas att jag kan komma till er växtmarknad till våren!
  När brukar du ha den??
  Hälsningar ifrån ett snötäckt o kyligt Hemsjö:-))

  SvaraRadera
 2. Håller fullständigt med dig Monne. Blåsippor är fantastiska och dom har man i minne sedan barnsben då man sjöng "Blåsippan ute i backarna står.."

  SvaraRadera
 3. M-L , vi har ju inte någon växtmarknad i egentlig mening på våren. Men vi brukar sälja lite plantor när vi har "Öppen Trädgård" och den infaller i år den 26 maj. Annars har vi den "stora" växmarknade tillsammans med STA och den är den första söndagen i Augusti varje år, då är det ca 15 försäljare här på gården:) Du är hjärtligt välkommen när du vill.

  SvaraRadera