onsdag 6 januari 2010

Höjdarbilder:)

Idag längtar jag verkligen till våren. Göran tog dessa översiktsbilder i maj förra året när han fixade tv-antennen på taket. Tur att jag slipper sådana arbeten på hög höjd, jag går inte högre än MAX 3 pinnar upp på en stege:)) Men för att återgå till min vårlängtan, jo iag som sagt känns det lite jobbigt om man så säger. Det är "tjall" på elen, en fas är borta vilken innebär att värmepumpen, hela vardagsrummet, ena toan och halva köket saknar ström. Det är ju liite illa tajmat om man säger så.  Det blåser, snöar och är -9 grader ute. Inne är det ca 16 :) Har satt på en värmefläkt i ett av eluttagen som fortfarande går. Men man får vara glad för det lilla, ugnen går och micron. Så det blir Fiskgratäng (ugnen) med ris (micron) plattorna på spisen går nämligen inte. Det första fotot är en vy över de nya grusgångarna på framsidan huset (nordöst)

Detta fotot är från gavelsidan (nordväst) och här kan ni se dammen som vi hoppas att få färdig i år.
Här är samma läge som det förra men i marknivå. Visst ser det härligt grönt o varmt ut? Hoppas verkligen att elverket kan fixa felet snabbt, men det kunde ta 2-3 timmar sa de. Nu har det gått 1.

7 kommentarer:

 1. Ojj, vilket elände att du har tjall på ledningen...nä, skojar men elproblem är besvärligt. Just DÅ kommer man på massor att göra som kräver ström...precis som då vattnet är avstängt för nåt fel. Hoppas du får ordning på detta snabbt.

  Kul med översiktsbilder.

  SvaraRadera
 2. Läste att ni fått tillbaka strömmen men så är det när man bor på landet ;)

  Men så fint ni har det! Och så stor tomt!! Läckert med gången och frodiga rabbatter. Blir så sugen på att hälsa på dig när grönskan kommit igång :)

  Nu får vi drömma och planera...... och snart kan vi börja så fröer. Brukar du så mycket?

  Ha en skön kväll :)

  SvaraRadera
 3. Ja:) vi säger varje år att i bara ska så lite men det slutar alltid med att man står där med en massa frösådder både här o där:)

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder som får mig att än mer längta till våren!

  Vi hade samma problem här i byn för ett tag sedan, det visade sig att en fas gått i en transformator en bit bort. Det hände 00:30 och det fixades 08:30 på morgonen. Tolv grader hade jag i köket innan jag hann starta en eld i spisen.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Kul med somriga bilder från höjden. Man blir nästan varm;)

  SvaraRadera
 6. Underbara sommarbilder! Hur stor trädgård har ni?

  SvaraRadera
 7. Du har en riktig höjdarträdgård! : ) Hur stor är den egentligen? Superfoton! Längtar till sommaren nu.

  SvaraRadera