fredag 16 juni 2017

Våra korneller!

Clematis 'Asao' (Patensgruppen) blommar underbart vackert nu, med sina stora blommor (15 cm) är den svår att missa :) Bilden tog jag igår då solen gassade från en klarblå himmel............
 ......... det var med andra ord perfekt väder för dessa danskar som besökte trädgården :) För två år sedan kom de för första gången, då vräkte regnet ner så det var ju trevligt att kunna visa trädgården från den soliga sidan också :) I dag regnar det igen så det var tur att det inte var idag de skulle komma :)
 Allt blommar överdådigt i år. Våra korneller blir vackrare o vackrare, kanske som plåster på såret efter att vår "favorit" 'Venus' så tragiskt blåste av förra året. Detta är Cornus kousa var. chinensis, det är ju egentligen högbladen som vi kallar blommor men ni fattar :)
 Detta är Cornus kousa 'Teutonia', bilden tagen idag i regnet därav de blöta bladen. Denna buske/träd har mörkt grön/röda blad, vet inte om det beror på att rådjuren har fejat hornen på stammen så att den blivit "stressad" eller om den helt enkelt ska vara så. Snygg är den i alla fall och hädanefter får även den en dusch av Trico -Garden :)
Cornus kousa 'Satomi' börjar att arta till sig rätt bra efter att ha sett lite pinnig ut, har ju planterat den lite dumt men det ska nog gå bra ändå :)
Vår 'Eddies White Wonder' har ännu inte "blommat" så  den är inte så märkvärdig att fota men hoppas att den gör det nästa år. Vi köpte ytterligare en kornell på Öland och Boels plantskola B'Ströö, den har vi inte planterat ännu så den väntar jag med också :)
Nu ska jag fortsätta att städa på balkongen och putsa resten av fönstren, de andra hann jag med i morse :) Nu kan vi sitta där igen utan att trassla in oss i blåregnslianer som tagit sig in :)

6 kommentarer:

 1. Det verkar vara ett bra år för korneller. Din är verkligen underbara. Min enda blommar också enastående fint, (jag högbladsfin då alltså). PS Din gröna betonggubbe är klar och kommer förbi vid tillfälle men det kan dröja.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så kul :) Du får höra av dig när ni tänkt komma så hoppas jag att jag är hemma så att vi kan göra ett byte :) Ha det gott/Monne

   Radera
 2. Bra att ni hade fint väder den här gången. Korneller är väldigt vackra. Jag smyger runt mina och funderar på hur jag vill forma dem. Såg ett underbart vackert format exemplar för länge sedan som har bitit sig fast.

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 3. Min blomsterkornell - den enda jag hade - dog 2013. Undrar om jag vågar på en ny? Dina är makalöst vackra - klematisen lika så. Vi har haft så lite sol att inte ens luktpionerna/bondpionerna har slagit ut ännu.

  Ha en fantastisk helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Blomsterkornellerna är underbara. Det är alltid roligt med folk som kan uttala sig om olika namnsorter utifrån egna erfarenheter och ni har en hel samling!

  SvaraRadera