torsdag 1 juni 2017

B som i BRON!

 Igår började vi äntligen att montera bron, den har varit ett elände att måla och behövde ju en tid på sig att torka ordentligt så att man kan gå på den utan att färgen slits av :) Mellan de gröna krukorna till vänster skulle den placeras :)
 Göran började med att ta bort plattorna och jämna till marken. Alla plattorna ska så småningom bort och ersättas med grus men vi väntar till hösten med det antagligen.

 Här är den ihopmonterad på plats........
 ........... under bron lade vi markduk och själva bron vilar på marktegel (håller förhoppningsvis bättre då)
 Sedan har vi fyllt kullersten under bron och vid sidan om och på det grus som fyllde upp mellan stenarna :) Eftersom plattgången är 150 cm bred och bron 1 meter så var vi tvungna att anpassa rabattkanterna mot bron. Ska fixas till med växtlighet sedan :)
Lite ovanligt att gå på den, då den är så pass hög men man vänjer sig väl :) Mina gjutjärnskrukor får stå på sidorna,  på betongröret som finns i diket.
 Om ni klickar upp bilderna så ser ni bättre.
I morgon ska jag/vi försöka att rensa lite i rabatterna, kanske hinna rensa lite på "Kärleksstigen", där är det väldigt igenväxt just nu :( Men det blir nog bra så småningom.3 kommentarer:

 1. Gången fick en fin ansiktslyftning. Känns längre när något stoppar upp längs den. Blir säkert jättefint, ser ut att passa bra med det ni planerar.
  Ha en fin pingshelg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Herreje så vansinnigt snyggt! Men, jag förstår att målandet krävde sin kvinna! Oj, så fint det blev och jag förstår att du investerade i den på Mässan - något extra vill man ju ha om man kan...;-)!
  Verkligen välinvesterade sekiner .
  Ha det hur gott som helst:-)!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. ps
   Så bra att du målade den i kinarött! Inget är så snyggt till en liten bro!
   ds

   Radera