tisdag 9 maj 2017

Nattfrost igen :(

 Kommer ni ihåg att jag visade knoppsättningen på den här rhododendronbusken tidigt i våras? Nu blommar den :) även om ca hälften av knopparna frös bort under frostnätterna för några veckor sedan :( De döda bruna knopparna syns om ni klickar upp bilden. I natt har det varit frost igen men jag tror vi klarade oss från skador den här gången eftersom det "bara" var -0,4 kl. 4.30 och +8.2 vid 8-tiden :) Tror inte att nattfrosten varade så länge heller.
Magnolia 'Susan' hade igår så här fina blomknoppar, kan komma att se fantastisk ut när de slagit ut helt om inte frosten nyper dem.
 Även Magnolia 'Heaven Scent' har fantastiska knoppar, är så glad att detta rätt stora träd klarat sina första vintrar hos oss efter planteringen för ca två år sedan :)
Nu börjar även Acer pseudoplatanus 'Eskimo Sunset' (Brokbladig Tysklönn) veckla ut sina blad. De senaste dagarnas isvindar har saktat ner förloppet lite :) Nu  hoppas jag att denna veckas väder ska vara det sista av "vintern" och att det snart kan vara "säkert" att ställa ut både det ena o andra som är frostkänsligt. Men jag vet ju att det kan bli frost en bit in i juni även om vi hos oss brukar klara oss.

4 kommentarer:

 1. Kyla och frost är inget man önskar sig när det knoppas som det gör nu. Här är iskallt,snöar varje dag. Hoppas det räcker nu.
  Anette

  SvaraRadera
 2. En riktigt kall vår. Vi har sluppit frost dock, men det har varit nära. Håller tummarna för era magnolior. De är ju sååå fina om de slipper frosten.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att det inte frös bort mer för er. Här i Övik är det kallt och blåsigt som attan. Jag tänker så här att vårens fina dagar som jag skulle varit ute trädgården slösas bort till ingen nytta ��

  SvaraRadera
 4. Visst är det helt ohyggligt enerverande med denna kyla och framförallt de kalla nätterna. En del växter är "förståndiga" och slår inte ut ännu trots att de befinner sig i startgroparna. Otroligt nog är det ändå många som klarar sig. Vi håller tummarna för en vädermässigt bättre helg och nästa vecka.

  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera