torsdag 25 maj 2017

Estlandsresan del 2

Efter att alla räknats in på bussen fortsatte vi vår rundresa i Tallin. Här har vi stannat till vid Sångarfältet, som byggdes 1959. Esterna har en stor sångtradition och här anordnas var femte år en stor sångfest.
 Då kan det se ut så här:) På scenen ryms flera tusen körer och gräsplanen framför har plats för 15000 åskådare.
En bild på två stora män ;) Till vänster Gustav Ernesaks 'Sångens fader', en estnisk tonsättare och dirigent. Han är en nationalsymbol för esterna. Till höger min store man ; som för övrigt inte kan sjunga en ren ton :)
 Här har vi kommit fram till Botaniska Trädgården, det var inte så mycket som kommit igång, det var ännu senare än hemma hos oss för björkarna hade knappt slagit ut.
 Inne i det stora växthuset fanns för dagen en Sant Paula-utställning. Hade ingen aning om att det fanns så många olika sorter. Köpte två små sticklingar som jag hoppas att jag kan klara :)
 Tillbaka till innerstaden och här är vi på väg till vårt lunchställe. Vi gick förbi minnesmonumentet för de omkomna på Estonia, en fruktansvärd tragedi som man nog aldrig kommer att glömma.
 Här, strax till vänster om detta torn i ringmuren låg vårt lunchställe. En otroligt mysig liten restaurang med mycket god mat.
 Efter maten gick vi på stenlagda gator genom gamla vackra kvarter till .......
 ....... en shoppinggata. Det var dock mest souvenirer och handarbete men väldigt trevligt :) Här ser ni också ringmuren med "patrulleringsgång" högst upp. Här tog vi också adjö av vår guide och fortsatte sedan färden mot Pärnu.
Pärnu, Estlands sommarhuvudstad :) Här skulle vi bo på hotell en natt innan vi åkte vidare mot Türi och växtmarknaden. Vårt hotell låg inte riktigt så här nära havet men det var tätt av spa-hotell längs hela denna vackra kuststräcka med sandstrand. 
Ha en fin helg alla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar