lördag 14 januari 2017

Vinter i Bohuslän!

 I går morse var det ca +1 grader när jag vaknade, vädret var gråmulet och det duggregnade. Solen tittade fram i en kvart ungefär men var det samma trista väder fast uppehåll. På eftermiddagen började det att regna igen, rejält denna gång. När regnet slutade vet jag inte men senare på kvällen sjönk temperaturen under nollan och det började att snöa. I morse var det fortfarande snö kvar och -0,6. Blev ju lite ljusare men nu syns alla nedfallna grenar/kvistar från björken tydligare. På väg till simhallen var det dock inte tid till att plocka bort det :)
 Efter att ha simmat 300 meter och "vattengympat" lite var det dags att hälsa på mamma o uträtta några ärenden för henne eftersom hon drabbats av någon bacill som satt sig i luftvägarna, bättre hon håller sig inne också över helgen.
Gillar inte snö men jag medger att det blir ljusare och väldigt vackert med rimfrosten i träden och eftermiddagshimlen så vintrigt färgad. Här utanför min systers hus på Orust. Temperaturen har sjunkit ytterligare så nu är det -3,5, ska bli spännande att se hur det ser ut i morgon. Skulle inte förvåna mig om det är +gader o ösregn ;) Alltså typiskt vinterväder i Bohuslän :)

3 kommentarer:

 1. Igår hade jag sol hela eftermiddagen men vaknade till snö. Men nu på eftermiddagen kom solen igen :) Så nu har många rhododendron och magnolior fått mössor av juteväv.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Ja, vädret är ett skämt - typ ;-)! Den ena dagen regn, den andra snö. Ibland plus och den andra minus. är dock glad att slippa snöskottning. Ryggen är ju inte min bästa vän .

  Ha det gott och hav tröst! Snart är det vår!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Nu i januari får det hellre snöa än regna här - och det gör det! Här har de flesta grenar och kvistar som ramlade ner under stormen för en tid sedan frusit fast i snön som blivit is!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera