måndag 9 januari 2017

Trädgårdsfest i Halland!

 I fredags förmiddag åkte vi till Varberg och årets "Trädgårdsfest mitt i vintern" som STA Hallandskretsen anordnar varje år :) Som vanligt (sedan tre år) åkte vi alltså en dag tidigare för att efter incheckning på hotell Fregatten.........
 ...... gå till varmbadhuset som ligger ett stenkast från hotellet :) Ljuvligt att simma omkring i det 32-gradiga havsvattnet :)
 Många byggnader runt omkring varmbadhuset är nog bra mycket äldre än själva badhuset, som detta med de mest fantastiska så fönster :)
 Efter badet hade vi tänkt att gå runt lite i stan och kika lite i affärer men eftersom fredagen var en "söndag" var det stängt, precis över allt :( är ju inte riktigt van vid det hemifrån där de flesta affärer är öppna men det var i alla fall fint väder och det är en mysig liten stad. De här lite ovanliga juldekorationerna i ett träd gillade jag :)
 På lördagen efter frukosten och innan föredragen började fick vi i alla fall en liten "shoppingrunda" :) Den här fantastiskt vackra blomsteraffären var jag ju tvungen att gå in i:) Som ni ser hade det under natten snöat en hel del och sedan hade det regnat på det- gick man som en pingvin klarade man sig rätt bra från att halka :)
 Så fin blomsteraffär :)


 Här i gamla teatern träffades vi alla trädgårdssugna från många delar av Sverige :)
Mingel i vestibulen både före och emellan föredragen, så himla kul att träffa både gamla o nya vänner :) Av de bilder jag tog på föredragshållarna blev bara några få ok så jag visar inga alls av dem men jag kan ju tala om vem det var :) Först ut på lördagen var Bengt Carlsson som pratade om "Rhododendron för svenskt klimat". Ulrika Bohman pratade om "Japanska Trädgårdar". Sist på lördagseftermiddagen var Johan Nilsson med "Klippiga bergens makalösa flora". Efter en fantastisk middagsbuffé på Restaurang Zupperia och mycket skratt o prat somnade vi trötta på hotellet. Efter söndagsfrukosten fortsatte föreläsningarna klockan 9. Först ut på söndagen var Lars-Johan Svanström men "Ett ljus i mörkret för din trädgård". Sist för i år var Åsa Langefors och Monika Norrby med " Svenska trädgårdar". Efter alla dessa fantastiska föredrag var man rejält inspirerad  för att snart få börja i sin egen trädgård, även om det dröjer några månader till :) Nu vill jag också passa på att meddela att min dator är mycket nyckfull just nu, ibland klarar jag inte av att kommentera på era bloggar eller ens göra inlägg då det kan ta "evigheter" för den att reagera, så kommenterar jag inte eller att jag inte gör några nya inlägg vet ni vad det beror på.
Ha det gott alla!

11 kommentarer:

 1. Trevligt att läsa och även se alla bilderna. Så inspirerande det måste ha varit.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig weekend! Såå avundsjuk! Här grasserar förkylning/influensa i större delen av storfamiljen, bara jag har klarat mig än så länge!
  Hoppas att din dator kryar på sig!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Ja det var en helt underbar helg i Varberg, synd bara att de blir så korta
  ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Låter mycket trevligt och inspirerande. Varberg är en mysig liten stad även på vintern. Tycker det är kul att hålla utkik efter falska fönster och dörrar. På håll kan de se riktigt verkliga ut.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Datorer SKA bara funka och inte krångla! Usch, vad sådant är frustrerande. Undrar för egen del om det blir bättre när vi får fiber på försommaren. Jag har ofta samma problem som du med datorn.
  Jag förstår att ni har det alltid så trevligt där i Varberg :-)!

  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 6. Så härligt att ha er här!! Det blir ju så "lugnt och stillsamt" :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe,det är ju tur att någon ser till att det inte blir för mycket prat o skratt ;)

   Radera
 7. God fortsättning på det nya året! Låter som härliga dagar. Inspiration behövs så här års och roligast är det när man träffar likasinnade människor.
  Det var lite därför jag tröttnade på bloggen för det alltid strulade men hoppas det funkar bättre nu.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Låter som en underbar helg. I år hade jag gärna lyssnat lt extra på Bengt. Men tyvärr krockade det med en födelsedagsfest. Kanske blir det 4:e gången gillt för mig.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 9. Så härligt det låter med bad, bra föredrag och en massa trevliga trädgårdsmänniskor. Hade gärna velat vara med, men tänker försöka komma till årsmötet i sommar istället. Hoppas verkligen jag kan få ihop det då. Inte roligt med en dator som krånglar. Jag är själv urusel på datorer men har en man som brukar rensa skräp och defragmentera(tror jag det heter) med jämna mellanrum när den blir för seg, och då brukar den piggna till lite. Han brukar visa mig hur mycket skräp (datorskräp som har med datorns arbetssätt att göra jag har i den . Vet inte var det kommer ifrån för jag gör inget konstigt :)
  Allt Gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Synd att jag inte kunde vara med på trädgårdsfesten. Det hade varit roligt att träffas, men det blir kanske till sommaren igen om inte annat. Kram

  SvaraRadera