måndag 10 augusti 2015

Tål att visas igen :)

 Som ryggkotorna på en sedan länge utdöd dinosaurie ligger ögruppen Kurilerna i havet mellan nordöstra Hokkaido i Japan till Kamtjatkas södra spets i Ryssland. Här vildinsamlades fröer till denna underbara syrénhortensia/höstsyrén (Hydrangia paniculata WC Kurilerna) har ingen aning om när men det spelar ju ingen större roll heller :) Vi köpte i alla fall ett exemplar av denna härdiga och blomtokiga buske av Tommy Ahnby 2007 och har aldrig ångrat det inköpet :)
 En bild på en av alla blomklasar som från att ha stått i knopp ett tag nu, slagit ut för fullt. Allt eftersom månaderna går så övergår den nästan helvita färgen till svagt rosa till djupaste rosa för att till slut slukas och konserveras av frosten.
Närbild på blommorna o knopparna. Har visat bilder på denna buske många gånger genom åren men den tål att visas varje år tycker jag :) Nu ska jag gå ut och försöka att klippa bort halvvissna hostablommor.

4 kommentarer:

 1. Har man bloggat några år kommer man i all sannolikhet att visa en del samma växter varje år. Och? De flesta kommer ändå inte ihåg det. Jag tror inte att det finns någon som tänker att "ska hon visa den där igen?" Dessutom är det så härligt att se hur en del utvecklas fint och din hortensia tål att ses hur många gånger som helst:-)! Inte går du väl heller omvägar för att slippa se den fina busken idag eftersom du såg den redan igår och förra året och året innan...;-))! Vi vill ju gärna se mycket och ofta av en fin växt. Både här på bloggen och ute IRL ;-)

  Den är alldeles underbar! /Anja

  SvaraRadera
 2. Har man bloggat några år kommer man i all sannolikhet att visa en del samma växter varje år. Och? De flesta kommer ändå inte ihåg det. Jag tror inte att det finns någon som tänker att "ska hon visa den där igen?" Dessutom är det så härligt att se hur en del utvecklas fint och din hortensia tål att ses hur många gånger som helst:-)! Inte går du väl heller omvägar för att slippa se den fina busken idag eftersom du såg den redan igår och förra året och året innan...;-))! Vi vill ju gärna se mycket och ofta av en fin växt. Både här på bloggen och ute IRL ;-)

  Den är alldeles underbar! /Anja

  SvaraRadera
 3. Härlig växt, tål att ses många gånger. Ljuvligt, instämmer jag med.
  Räknade in och kollade upp dagliljorna i blom nu på morgonen, v 31 6 st, v 32 16 st, idag 20. Ska bli skönt när vi får de nya kvadratmetrarna så de kan placeras om och göra sig rättvisa.
  /Anette

  SvaraRadera