tisdag 4 augusti 2015

Riksmötet i Borlänge del 2

På söndag morgon var det som brukligt också bussar till olika trädgårdar men vi hade inte satt upp oss på någon tur eftersom vi ju skulle sälja på växtmarknaden. Hur som helst insåg vi att vi ju bara MÅSTE få se Elisabeth o Mikael Terlers trädgård. Ett trevligt par som vi träffat innan på olika Rhododendronträffar tidigare. Sagt o gjort vi åkte till Smedjebacken direkt efter frukost och det kom en häftig regnskur på vägen men det höll som tur var upp när vi kom fram och vi fick en egen rundvandring med dem innan söndagsbussen kom, då åkte vi tillbaka för att förbereda för växtmarknaden :) Det var också en sluttningstomt och wow vad imponerande det var med all sten som släpats (grannen med maskin hade hjälpt till :) upp. Gångar kors o tvärs bland helt fantastiska rabatter med Rhododendron, träd, barr och perenner skapade en harmonisk och ljuvligt vacker trädgård.
 På dessa stigar skulle man kunna gå länge.
 Allt var mycket smakfullt och vackert. När vi gått omkring i en timma ungefär så kom bussen med de andra och då passade vi på att åka tillbaka för att hinna äta lite mat innan växtmarknaden och för att senare hinna plocka fram växterna på vårt bord.
 Växtmarknaden började klockan två och vid ett hade vi och en hel del andra fått upp sina växter. Nu kunde man gå omkring och frossa i de andras godsaker och köpa en o annan planta som man inte visste att man behövde:) Köparna började att samlas i stora skaror utanför staketet och som ni ser, om ni klickar upp bilden så är det en hel del som står utanför avspärrningen som bestod av ett plastband. Som ni ser var det många både försäljare och köpare. Här tar jag fotot mot Galaxen, hotell o konferensanläggningen där minglet på fredagskvällen var samt lördagens middag.
 Vände jag mig om såg det ut så här. En samling hugade spekulanter även på denna sidan, så när klockan slog två rusade de in från två håll :)
Här står jag och snackar med två vänner som även de är från vår krets (Bohuslän o Dalsland) samt att de också sålde växter.  Det kom ett par regnstänk men sedan bröt solen fram och det blev ett strålande väder. Efter ca 2 timmar tunnades de köpsugna av och vid 4 började vi att packa in det som blev över, det var inte så mycket :) Jag bytte också en daglilja mot en annan daglilja med Anette (på Solbacken) som också var där och sålde :) Himla kul att ses igen ( hon har varit i vår trädgård några gånger) och den fina dagliljan är nu planterad:) Efter att ha gått runt o sagt hej till de som var kvar påbörjade vi vår resa hemåt igen, borta bra men hemma bäst :) Riksmötena är alltid en stor källa till glädje, inspiration och gemenskap så har ni aldrig varit med på ett riksmöte så kan jag varmt rekommendera det. Man behöver ju inte åka på de som ligger alltför långt bort om man inte känner för det men kollar man upp var nästa riksmöte sker kan man ju bestämma sig och planera ett helt år eller fler innan :) Nästa år är det vi alltså BoD som är arrangörer så då får ni passa på :)

Tack Borlänge o Dala-Gästrikekretsen för ett fint riksmöte!

1 kommentar:

  1. Wow vilka dagar du har haft! Ja tänk att få se pioner i sin bästa blom den 1 aug. Det skall jag också göra någon gång.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera