onsdag 4 februari 2015

Tur o retur till Norge!

I går morse efter frukosten åkte vi iväg upp mot norra Bohuslän och Svinesundsbron. Vi var på väg till Norge för att hålla ett föredrag om vår trädgård:) Första anhalten var Moss där vi skulle ta färjan över till Horten. Vi hade tur och kom precis när en färja anlade kaj och vi kunde köra ombord efter att (enl. mig) 1000 långtradare kört ombord:) Solen sken och det var en fröjd att stå ute på däck en stund om än bitande kallt -9 grader.
 Färjorna gick i skytteltrafik och när vi lämnade kajen var en annan färja redan på väg att lägga till:) Här har den redan börjat att lyfta bogvisiret. 
 Oslofjorden var vacker i soldiset. Man kan se Horten därborta, resan tar bara en halvtimma :)
 Här ungefär mitt i bilden är färjeläget och vi ska snart köra vidare i vår färd mot Stokke.
 Vi skulle möta upp ordföranden i trädgårdssällskapet som vi skulle hålla föredrag hos strax efter sex på kvällen men vi hade bestämt att vi ville se lite mer av bl.a Sandefjord och platserna runt omkring därför var vi redan vid ettiden på plats för att dels veta vart vi skulle vara och dels för att titta på Gjennestad Hageland som fanns på samma område som en skola för trädgårdsnäring, det var en enorm anläggning med internat, föreläsningssalar etc. Det var alltså i en sådan föreläsningssal vi skulle vara. Själva Gjennestad Hageland var 3000 kvm under tak och var fantastiskt att gå runt i även om det troligtvis skulle vara ännu bättre på sommaren när även uteavdelningen med plantor var öppen. Nu var det som på de flesta "plantskolor" här i Sverige fullt av annat.
 Men det här har jag aldrig sett tidigare, en avdelning med saft, sylt o marmelader, oljor o annat smått o gott från ett italienskt företag som specialiserat sig på den här typ av produkter. Väldigt spännande o vackert :)
 Här fanns även ett café. Det ser ni lite av till höger.
 Sådana här enorma eldfat s.k. kadai (Indisk wokpanna av återvunnet järn) fanns. Skulle vara häftigt att ha i trädgården :)
 Göran innan vi gick in :)
 Den här skylten var jag ju tvungen att köpa hahaha.
 Efter att ha tittat runt lite i Stokke åkte vi till Sandefjord där vi strosade runt lite för att sedan åka tillbaka till Stokke på kvällen för att genomföra vårt uppdrag:)
Den här vackra o doftande buketten fick vi, den pryder nu bordet i vardagsrummet. Vi åkte direkt från Stokke till Horten o färjan o hade sådan tur att vi precis hann med färjan 21.15 :)  
Det var en mycket trevlig dag och resan hem gick bra men jag var bra trött när jag lade huvudet på kudden vid 01.30:)

5 kommentarer:

 1. Vilken mysig utflykt och trevligt uppdrag. Sanslöst stort ställe. En sån där wokpanna är jag på jakt efter, men kan ju inte åka ända till Norge.
  Tjusig bukett ni fick. Man behöver lite blomsterprakt nu.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. En dagsutflykt till Norge bara sådär! Ja ni har nära till allt på ett annat sätt än vi.
  Antar att ert föredrag blev uppskattat! Alltid trevligt när det är två som turas om att prata - för det gör ni väl?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Jodå Laila det gör vi, ibland pratar vi till o med i mun på varandra :)

  SvaraRadera
 4. 1.30 är lite väl sent så jag förstår att du var trött. Men vad kul att föreläsa om eran trädgård.
  Jag har aldrig varit Norge. Det får bli ändring på det.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig och spännande resa, trots att det blev en lång dag.
  Trevlig helg!
  Birgitta.

  SvaraRadera