måndag 23 februari 2015

Tredje föredraget på en vecka :)

 Veckan avslutades i går med ytterligare ett föredrag :) Det var STAbod  som hade årsmöte och det kom mycket människor vilket var jätteroligt. Hoppas ingen tar illa upp att jag visar bilden men jag skriver ju inga namn i alla fall :) När mötet var över ...........
 ........ var det dags för den här herren att avtackas för tiden i styrelsen. Skriver inget namn eftersom jag glömde att fråga honom också :(
 Så kom då han som jag antar alla hade kommit hit för, nämligen  föredragshållaren Gerben Tjeerdsma från Gerbianska :) Ni ser på väggen bakom honom vad han skulle prata om, fast han föredrar att kalla det torvplantering i stället för surjord. Att tänka själva och se hur växterna lever i symbios i naturen gör att man inte ska vara rädd att testa olika växter vill han poängtera. Ett mycket givande o lärorikt föredrag som jag skrivit om innan i ett annat inlägg men det tål att ses om och framför allt skrivas om igen :) Att Gerben sedan är en himla trevlig och rolig kille gör ju inte saken sämre, det blev många goa skratt. Lite växter hade han också med sig så det blev några små våririsar som fick följa med oss hem :)
En styrelsemedlem hade varit i Danmark på snödropp/julrosutställning nyligen och införskaffat dessa fina julrosor till vinstbordet till entrélotteriet, till min stora besvikelse vann jag inte en enda :( Men jag gladdes åt alla de som återvände till sina platser efter att ha hämtat en av dyrgriparna på bordet, lyckan lyste i ögonen på dem :)
Ett digert prisbord till det vanliga lotteriet hade vi också men till min "fasa" upptäckte jag när vi kom hem att jag missat att ta foto på detta :(  Skärpning fru Hermanson! Nåväl inte heller på detta bord kunde jag få med mig något hem, ingen tur med lotterna alls denna eftermiddag :( Min största vinst i livet har jag ju i alla fall och honom fick jag med mig hem efteråt :)
Eftermiddagen idag ska tillbringas (i alla fall en stund av den) i tandläkarstolen, årets besök där :( För någon som levt med tandläkarskräck i hela sitt liv är det en vidrigt påfrestande dag jag har framför mig eftersom jag inte ska vara där förrän klockan 4. Ska säga till dem att jag måste få en tid på förmiddagen hädanefter. Så i kväll ska jag verkligen njuta av att det är ett helt år till nästa gång för jag förutsätter att jag inte har några hål. Håll tummarna för mig!

4 kommentarer:

 1. Då har du tur hos tandläkaren istället. Det är så jobbigt med tandläkaren nu när man har några år på nacken.
  Har sällan hål men ändå.
  Då är du tankad av nya tankar och idéer. Tänk på när du sitter i tandläkarstolen.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Så mycket spännande och intressanta aktiviteter ni bjuder på där söderut.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Härligt med så många givande trädgårdsmöten!Nytta OCH nöje!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 4. Så mycket kunskap! Låter som ett trevligt föredrag och prisbordet gick ju inte heller av för hackor.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera