torsdag 18 september 2014

Rötter :)

 Den 16 augusti var vi på en trädgårdsresa och besökte bl.a en fantastiskt fin trädgård i Göteborg. Marta, som äger trädgården hade en hortensia som jag föll för direkt. Nämligen den här -  Hydrangea serrata 'Veerle' eftersom jag älskar serrata-typen blev jag väldigt glad när jag fick ta ett "skott":) Orkade inte "sticka" när vi kom hem så jag lade plastpåsen med skottet i i kylskåpet och dagen efter den 17:e delade jag "skottet" och fick på så sätt 2 sticklingar:)
Nu nästan exakt 4 veckor senare har båda rotat sig fint:) Blev så lycklig :) Nu är de omplanterade i "riktig" jord och får nu rota till sig i krukan inne under växtlamporna (tog bara ut dem för att fota) när de börjar tappa bladen, de är ju lövfällande så åker de in i garaget där det är mörkt o svalt:) Då brukar de klara vintern:) 
Marta har en fin blogg om ni vill kolla http://martasrike.bloggo.nu/ 

12 kommentarer:

 1. Hejsan Monne!
  Vad lustigt! Jag har gjort exakt samma sak. Besökte Martas trädgård, blev förtjust i den alldeles för blåa färgen och fick med mig ett par sticklingar av Marta. Mina har också rotat sig. Kanske får jag göra som du - plantera redan nu i bättre jord. Har du surjord eller "vanlig" ?
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Så enkelt det låter när man vet hur man ska göra : ) Här vill knappt den simplaste syrenhortensia växa så jag behöver inte ens fundera över några roligare varianter. Men det ska bli kul att se bilder av dina nya så småningom. Hu lång tid kan det ta från skott till blomning... ett antal år väl...
  Ha det så gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte Anette men eftersom de är kloner av föräldrarna så är de ju lika gamla som de, så de bör egentligen kunna blomma direkt:)

   Radera