måndag 15 september 2014

Bruna toppar!

Det fantastiska höstvädret fortsätter att glädja oss och idag åkte vi upp till sonen och häktade på släpkärran som han och flickvännen haft stående hos sig och fyllt med allehanda bröte som skulle till tippen.  Utsikten från deras hus är samma som vår fast från högre höjd:)
 Även vi hade en hel del att slänga så det är väldigt bra att ha en sop/återvinningsstation på nära håll:) 
 Nu börjar höstsilveraxet 'Brunette'  (Actaea simplex) slå ut:) Bladverket är nästan svart även om det i år är lite brunt i topparna av torkan i sommar. Den här är planterad på framsidan av huset, där är den ju utsatt för solen nästan hela dagen. Det märks även på höjden att det varit torrt, "bara" ca 1.20 cm mot ca 1.60 cm i vanliga fall. Doften är det i alla fall inget att klaga på - helt UNDERBAR!!

Den här som är köpt som Cimicifuga simpex 'Atropurpurea' är planterad på baksidan och har ingen sol alls, den har mer mörkgröna blad och den är ca 2 meter hög:) Den har bara knoppar än så länge men det dröjer nog inte så länge till innan blommorna slår ut här också:) I denna rabatten har jag planterat två namnsorter till av höstsilverax, de verkar som om de trivs i detta läget samt att sorken som härjar i denna rabatt hittills har ratat denna växt:) Vi får se nästa år om de blivit stora nog att blomma :) 

2 kommentarer:

 1. Det där vet jag precis hur det är. Vi körde häromdagen ett stort lass. Tyvärr kan man inte få något med sig hem längre från återvinningen och det är hemskt att se vad andra har slängt.
  Fin utsikt.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Ni har verkligen en fantastiskt fin utsikt. Underbart väder, inte har vi höst inte ;-))
  Birgitta

  SvaraRadera