måndag 8 september 2014

Inte mycket kvar!

Den här söta floxen, tror det är Phlox paniculata 'Bright Eyes' var den sista av blommorna  som vi ska spara som blev uppgrävd och krukad  i dag. 
 Röjsågen/trimmern kom fram och Göran kapade ner så mycket som det gick. 
 Så här ser det ut nu rakt framifrån, inte mycket kvar :)
 Här är det lite till höger om Ornäsbjörken, här syns det också tydligare hur bred rabatten är och vi ska alltså göra någon form av avdelare så att den blir mer lättskött. Här kommer det att bli en massa jobb men oj vad roligt det ska bli:)  Benveden (busken till höger i bild) ska klippas ur/upp och.............
........... den här flädern (till vänster i bild) kommer att tas bort helt.  Kantstenarna ska flyttas/lyftas lite och på andra ställen ändras formen på rabatten helt.  Växtdelarna som är kvar ska få en liten dos Round Up ( Nödvändigt tyvärr) sedan täcks allt med ett tjockt lager med gamla tidningar och ett sandlager sedan ska avdelaren byggas, ännu vet vi inte vad vi ska använda för material. Vi har ju tänkt att bygga en dubbelmur eller vad man ska kalla det, vi ska ha jord i/mellan för plantering. Någon form av kallmur med andra ord men den ska vara ca 80 cm hög  åt det hållet som fotona är tagna och ev. något lägre åt häcken till men som sagt vet vi inte vad vi ska använda, det blir ju rätt många kvadratmeter och det får ju inte kosta en förmögenhet. Vill ju gärna att det ska passa in i den övriga miljön så det är ju mycket som ska stämma:) Har ni några tips? Nåja, vi får väl se hur det bli:)

1 kommentar:

  1. Låter spännande ! Det blir kul att få följa processen här i din blogg ;-)))! /Anja

    SvaraRadera