tisdag 13 juni 2017

Riksmötet i Kalmar!

 Nu är 2017 års riksmöte i STA över, i år var det i Kalmar :) Fredag-sön 9-11 juni var tiden men vi åkte dit redan på torsdag :) Kalmar är en stad med gamla anor och det var i den gamla delen som vårt hotell låg :) Lägg märke till den lilla bänken strax under skylten "Westholms Glas", den återkommer jag till :) Detta är den gamla ringmuren och går man igenom detta valv till den ljusa öppningen längst bort så ............
 ....... kommer man till en träbro som leder över till Kalmar slott :) Står man på träbron och ser från andra hållet, ser det ut så här :)
 Här i denna vackra miljö/lokal låg en presentbutik men glas från Westholms glasstudio.
 Gammal tant på en gammal bänk framför en gammal mur :) Det var en mycket trevlig eftermiddag o kväll i Kalmar och på fredagsmorgonen åkte vi över till Öland för att se oss om lite o för att hälsa på Boel på sin plantskola B'ströö och hämta vår hängal som vi beställt (Alnus incana Pendula) :)

 På lördagsmorgonen bussades vi iväg för att se på 6 olika trädgårdar mad andra trädgårdsamatörer :) Första trädgården var en riktig torpträdgård med mormorsväxter. Jag visar bara en bild från varje trädgård annars blir inlägget alldeles för långt :)
 Andra trädgården :)
 Tredje ...
Fjärde... Tyvärr hittar jag inga bilder på de två sista trädgårdarna, har troligen missat att fota där (var varm o trött) Kvällen avslutades med middag och lotteri med alla deltagande amatörer och det var i vanlig ordning mycket trevligt :) Söndagens sedvanliga växtmarknad var mellan 2 o 4 och sedan var det till att packa ihop och köra hem igen.  I måndags hämtade jag min moster och i morgon ska jag köra hem henne igen. På torsdag kommer det en buss med danskar så det har varit/är en hektisk period just nu :) Nu är klockan över tio på kvällen och jag ska strax gå o lägga mig, både Göran o min moster sover redan :) Ha det gott alla!

1 kommentar:

  1. Tack för att du berättar trots hektiska dagar. När mina barn blir stora och jag pensionär kommer jag att springa på alla riksmöten och resor.
    Kram
    Marta

    SvaraRadera