söndag 5 mars 2017

Typiskt marsväder!

 I morse när jag tittade ut var världen vit, eller i alla fall så gott som :( Det har snöat hela dagen med små små snökorn men nu verkar det som om det är större flingor. Med andra ord är det typiskt marsväder. Är nu glad att jag inte har rensat bort gammalt o visset i rabatterna, inbillar mig i alla fall att det skyddar växterna lite grann. De fyllda snödropparna ser inte ut som om de bryr sig så mycket om snön men jag hoppas att den snart töar bort igen.
 Gick i alla fall ut i stallet och kollade till mina sådder. Här är det Anemone rivularis (Bäckanemon) som grott :) Hoppas att jag kan få några plantor att överleva, har aldrig sått sådana förut.
Av de luktärtor som jag i år ska så började jag med dessa, en hel påse med stora lila blommor, EN ha grott :( undrar vad jag gjort för fel? Idag sådde jag de andra, får se hur det går med dem. Ha en fin söndagskväll alla!

6 kommentarer:

 1. Ja vi får väl trösta oss med att det är typiskt, vädret.:-)
  Att så luktärter är ganska knepigt tycker jag. Brukar också bara får upp en eller annan planta. Tror att Anja är fena på luktärter, fråga henne hur hon gör!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Ja, tyvärr, måste jag hålla med dig om att det är ju mars med alla konstiga väderfenomen - fast helst vill jag inbilla mig att mars är vår och inget annat ;-))
  Det enda sättet jag får många luktärter att gro är "stjärtlappsmetoden". Då gror 95%.
  Först imorgon ska luktärter och tomater få komma i krukor med såjord.
  Ha en go' vecka!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärtlappsmedtoden? Det låter spännande, hur fungerar det?

   Radera
 3. Det känns lite konstigt att höra att ni fått så mycket snö nere hos er när vi inte har nån här uppe. Kallt och blåsigt är det dock här också. Bäckanemonerna ser härliga ut. Visst är det roligt att se när de små små plantorna börjar visa sig. Tråkigt med luktärtorna men ibland blir det bara så att inget gror för mig eller och man står där och undrar vad som hänt. Bättre lycka med nästa "gäng"
  Önskar en bra vecka!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  หนังออนไลน์

  SvaraRadera