söndag 12 februari 2017

Framdraget och hämtning av Hosta!


 


 Nu är fibern framdragen till huset, det blir till att återställa och snygga till lite senare i vår :) Eftersom vi ska ta bort den förhatliga plattgången är det en hel del att göra men det kommer nog att bli bra.
 Så här ser det ut åt andra hållet, fast det ser värre ut än vad det är tror jag :)
 I fredags åkte vi till Göteborg för att hämta hostorna från Fransen Hostas i Holland. Vi ville inte att det skulle ligga på terminalen över helgen.
 Som vanligt är det hög klass på de barrotade hostorna, så här ligger de i sina plastpåsar med en etikett i varje som talar om vilken namnsort det är :)
 Här kan ni se hur de ser ut när vi börjar att packa upp dem inför uppkrukningen.
Beroende på storlek på namnsorterna går det åt olika storlekar på krukorna, nu har vi krukat upp en del och ska fortsätta igen efter att ha ätit lite lunch :) 
Har fått låna en pc, den fungerar bra men jag har ju inte mina bilder i den så jag får försöka att använda den gamla datorn till nya inlägg på bloggen. Märkte också att de kommentarer som jag gjort på andras bloggar på pc:n inte gick att skicka :( nåja jag får försöka att använda båda datorerna parallellt tills jag köper ny dator :) Göran fick ju virus på sin dator för ett tag sedan och då försvann förutom alla hans bilder även "mallarna" till etikettskrivaren :( Nu har han ett fasligt sjå med att komma på hur sjutton han gjorde. Det gäller att hålla isär krukorna med hosta nu tills etikettskrivaren fungerar. Du milde vilka I-landsproblem vi skaffat oss ;) Men det är inte kul att sitta o skriva 250 st etiketter för hand.
Ha det gott alla! 

3 kommentarer:

 1. Det har kliat i beställarfingrarna här också men hittills så... peppar, peppar. Såg att de hade ett par sorter från min önskelista som jag inte hittat förut.

  Lycka till! Carina

  SvaraRadera
 2. "Är det inte det ena så är det andra ...", sa flickan;-)! Visst är det märkligt att det alltid ska krångla någonstans?! Men, vad 17! Det var en faslig mängd att hålla reda på! Du/ni riskerar skrivkramp :-)

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. En härlig syn med alla hostaknölarna och alla krukorna. 250 stycken! Spännande! Hoppas på att få se dem på bloggen senare. Hostor är verkligen vackra och i en klass för sig. Dock inte så härligt att behöva skriva alla etiketter för hand. Hoppas Göran kommer på hur han gjorde så ni får igång etikettskrivaren.
  Allt Gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera