måndag 11 juli 2016

Liljor, lavendel och knutflox :)

 Nu slår Kungsliljorna ut (Lilium
regale) Köpte lökar på trädgårdsmässan i Älvsjö 2014, i år är det första gången som jag verkligen ser dem :) Höjden är väl ca 1 meter men förväntar mig att de blir betydligt högre i framtiden. Planterade dem på baksidan vid altanen för att kunna njuta av doften när vi sitter där.
 Nu blir det ju tyvärr inte mycket sittande av där eftersom det regnar var eviga dag :( Det får GÄRNA bli lite sol o värme nu, men enligt SMHI ser det regnigt ut de kommande två veckorna så juli regnar nog bort i år.
 Lavendeln börjar att slå ut i alla fall............
......... och knutfloxen (Phlox carolina 'Miss Lingard') Får hitta på lite andra aktiviteter i regnet när man inte kan vara ute i trädgården. Känns ju alltid lite bättre att gnälla lite ;)

5 kommentarer:

 1. Vackert! Regnar här också till o från.... gäller o va snabb ut mellan skurarna så jag får ryckt bort lite ogräs 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt i liljedôfta
  Nina

  SvaraRadera
 2. Regnar ständigt nu, hinner inte torka upp någon gång... Får du har liljorna ifred för liljebaggarna? Knutfloxen är fin i år, förra året blev de snigelmat här.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Ja, där har vi liljan som jag saknar. Annars är det väldigt deppigt med vädret. Och, ska man tro på vädergudarna så blir augusti ofta en kopia av juli...;-(( Dags att söka asyl på Östkusten,-((?
  Simma lugnt!
  Anja

  SvaraRadera
 4. Gnäller också lite över det eviga regnandet och över de spanska sniglarna som börjar titta fram i vätan. Jag gnällde även lite när det inte regnade alls i våras så visst måste man väl få gnälla lite lagom :-) Vilken underbar lilja. Bedårande. Förnimmer doften ända hit!
  Med hopp om bättre väder och mera liljedoft hos er! Anna-Karin

  SvaraRadera