tisdag 7 april 2015

Myror o soffor :)

Nu har vi placerat o planterat ut de växter som vi hade tänkt oss till nya rabatten:) Det kommer att bli spännande att se hur det kommer att se ut om några år när det är lite mer uppväxt. Kommer säkert att ändra om och/eller plantera ännu mer växter :)
 Om ni klickar upp förra bilden så ser ni myrorna på muren, om inte så ser ni dem i närbild här :)  Ska nog köpa ett par till tror jag :)
 Från detta hållet ser ni rabatten från andra hållet och här har vi inte hunnit att få på täckbarken ännu. En lite större Rhododendron ska planteras framför avenbokshäcken och några hundtandsliljor o annat smått o gott ska planteras nära stenkanten sedan får vi se hur det ser ut när hakonegräset o hostorna har kommit upp:)
 Den häftiga solfjäderstallen som vi köpte av Larz Danielsson i höstas har nu fått sin plats:) Även lönnen som varit planterad i en zinkbalja har nu fått mer plats runt fötterna :)
 Lite grann från längre håll. Ser ni hur det spirar lite grönt av både dagliljor, påsklililjor o annat i "Oxelrabatten" (närmast) Kommer det bara lite värme och att de fyrfota marodörerna kan hålla sig borta ett tag så kommer det att explodera i rabatterna :)
En av två soffor grundmålade och med metalldelarna målade med grön hammarlack:) Träet ska målas i engelskt rött. Har 6 st sådana här soffor, 4 av dem målade jag förra året. En del bänkar ska också målas i samma färg, gillar att det blir enhetlig färgskala på sittplatserna:) Dessa soffor köpte vi för ca 6 år sedan på Jula, tror vi betalade ca 250 :- styck för dem. De har hållit förvånansvärt bra, visserligen har vi burit in dem på logen varje höst och nu som sagt målat dem med bra grundfärg och fönsterfärg för extra hållbarhet men nu kan vi ha dem i många år till :) Det lönar sig att vara rädd om grejorna :)

4 kommentarer:

 1. Det låter som om du/ni är riktigt inspirerade! Och den smittar :-)!
  Vi tittade också på dessa, men jag har ändå inte plats. De ser jättefina ut och du har så rätt att det lönar sig att vara rädd om grejerna.
  De kommer att bli superfina i rött!

  /Anja

  SvaraRadera
 2. Oj, det kallar jag soffynd! Sittplatser går det åt och ni verkar ju dessutom ha mycket besökare i trädgården. Låter spännande med växterna i nyrenoverade rabatten. Ser fram emot fler bilder så småningom. Strukturen är snygg redan nu med gabionerna. Älskar myrorna!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Härligt när man börjar se resultatet! Är det en ny liten dam på stenen?
  Ha´t himla gôrgôtt i vårsola
  Nina

  SvaraRadera
 4. Det var en rejäl rabatt!Ni är flitiga ser jag.
  Väldigt fina soffor! Dom har jag missat.
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera