lördag 25 april 2015

Frosseri!

Hemma igen efter några dagar söderut, närmare bestämt Skåne :) Vi åkte tidigt i torsdags morse för att åka runt till olika plantskolor och riktigt frossa i växer :) Vi började i Ängelholm och Hedentorps Plantskola som var ett riktigt fint ställe med både växter o "pynt" helt i vår smak. Sedan åkte vi vidare hit, till Sofiero........
 ............ där Annika Christensen tillsammans med Cecilia S-Tukiainen hade utställning i orangeriet :)
 Det var strålande solsken och vi passade ju naturligtvis på att se oss omkring på väg genom parken till orangeriet. Överallt blommade tulpaner o andra lökväxter. Det var lite för starkt solsken för att bilderna skulle bli helt bra men det får ni ha överseende med :)
 Parkarbetare jobbade för fullt för att göra parken ännu finare.
 Vitsippor o scilla bredde ut sig som finmattor i trädsalarna.
 Så var vi då framme. Det var en fantastisk WOW-känsla och det var svårt att förstå att alla dessa ljuvligheter var planterade som lökar i spannar och andra ämbar. Det var smakfullt och färgstämt överallt.
 Här var färgerna lite dramatiska i vitt, rost o burgundy mot de svarta tunnorna - så himla snyggt!
 På väggarna fanns de underbara bildveporna som Cecilia S-Tukiainen gjort och på en bänk ännu mer av Annikas spannar med ljuvliga färgkombinationer.
 Den läckraste tulpanen jag sett och vilken doft!! Den här kombinationen av tulpaner, scilla och en jättesöt liten narciss blev jag alldeles betagen av, ja jag blev så till den milda grad inspirerad av att plantera i krukor så ni kommer att få se en hel del av det hädanefter :)
Ett foto på Annika o mig innan Göran och jag gick vidare ut i parken. Det blev ett långt inlägg och skulle jag lagt in alla bilder jag tog både i orangeriet och i parken skulle ni fått sitta framför datorn i timmar :) så jag berättar o visar mer bilder nästa gång :) Hoppas inte att jag tröttat ut er för mycket. Ha en fortsatt trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Så himla kul att ni kom!
  Du är en underbar härlig tjej!
  Kram på Er både.
  Annika

  SvaraRadera
 2. ÅÅ vilken lycka att få frossa där:)
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 3. Låter som en lyckad tripp! Vi ska snart nedåt på en tripp också och då är det bra att få lite tips på var det är värt att stanna.
  Var det inget som följde med dig hem...?
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Jodå Anja, bilen var fullsmockad det kommer bilder senare :)

  SvaraRadera