söndag 5 april 2015

Mössen har haft kalas :(

I höstas köpte jag lite lökar på rea och planterade i krukor som fått stå i växthuset i vinter, nu blommar de så fint:) Detta är stor vårstjärna (Chionodoxa) men i snödroppskrukan ser det inte ut att vara något liv alls tyvärr.  De här ska jag plantera ner någonstans lite senare i någon av rabatterna. 
 Tibasten blommar o doftar :)
 Även en o annan tidig azalea blommar :)
 Snart slår även hybridolvonet 'Anne Russel' ut.
 Solen har strålat på oss varje dag och vi har nu burit ut alla krukor med perenner som vi övervintrat i lilla stallet. Tyvärr har mössen haft kalas på en hel del hostor, de har ätit upp allt i krukorna så det är bara ett hål där hostan skulle ha varit :( Detta har aldrig hänt oss tidigare så nu får vi köpa sådana där manicker som sänder ut högt ljud som mössen ogillar men som vi människor inte hör. Annars är det väldigt lite som inte klarar den här typen av vinterförvaring :) Dagliljorna som redan växt till sig en hel del i mörkret blir nu "friserade" så att de får komma från början igen :) Här har jag inte klippt i dem ännu.
Alla glas är borta från växthuset men det får fungera som uppställning för perennerna tills vi gjort nya bänkar och stålkonstruktionen plockats ner :) I morgon fortsätter vi nog att sätta ut växter o stenar i "nya" rabatten, det tar ett tag att möblera om på alla möjliga vis innan vi blir nöjda med slutresultatet och vi kan plantera allt som ska planteras :) Ni kommer att få se bilder lite senare :)

6 kommentarer:

 1. Fy så otrevligt gjort av dem där mössen. En vinter hade de hos mig kalas på en kasse med fröpåsar; bara konfetti kvar av påsarna.

  Önskar dig god avslutning på påskhelgen!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Nej hu så trist! Tur vi har en jaktvillig katt, vi ser inte spår av möss någonstans. Hoppas du får tag i nya som inte blir oppätna.

  SvaraRadera
 3. Usch vad tråkigt! Tur att dom inte gått loss på alla växter. Bra andledning att shoppa nytt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Usch vad tråkigt! Tur att dom inte gått loss på alla växter. Bra andledning att shoppa nytt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men usch!!! Inte får de äta upp dina växter....så trist!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Ja mössen kan verkligen ställa till det! När vi skulle ta fram rullarna med bubbelplast för att isolera växthuset lite extra upptäckte vi att mössen gnagt ut stora bon inne i rullarna och dessutom fyllt vissa hålor med massor av jordnötter (som vi förvarar i plåtburkar!).
  Stor fin tibast!
  Allt gott
  Laila

  SvaraRadera