måndag 27 oktober 2014

Söt som socker!

En av de växter som jag grävde upp och sparade från "Ornäsbjörkrabatten" var den här - Oktoberkrage eller Oktobermargerit (Chrysanthemum serotinum) Nu står den och blommar 1,5 meter ovanför krukkanten uppe vid stallet:) Till våren ska den få flytta till en annan rabatt. 
 Gick en runda i trädgården- mättad av flera dagars ihållande regn, en del växter står fortfarande gröna men med en aning av gult som  Ginko biloba. Den här planterade vi 2004 och nu är den ca 1.60 hög :) 
 På andra ställen som här i bäcken har hostorna somnat in för det här året och det myckna regnandet gör så att de gula löven virvlar med vattnet ner till andra sidan åkern. 
En del av lönnarna har helt släppt sina blad och står nakna med spretiga grenar medan andra är som vackrast med sprakande höstfärger. Den här lilla Acer palmatum 'Kotohime' däremot har inte ändrat färg på ett blad ännu:)

För några timmar sedan var vi uppe och tittade på lilla Ellie, åhhh vilken känsla att få hålla i sonens lilla dotter :) SUCK!! Söt som socker är hon och jag är så glad över att vara farmor också :)

1 kommentar:

  1. Den där ståtliga "damen" oktoberkragen har jag också. Man måste ju ha växter från tidiga våren till sent på hösten. Oktoberstormhatt har jag däremot inte lyckats att skaffa ännu. Den är också väldigt fin.

    /ANja

    SvaraRadera