söndag 26 oktober 2014

Ny medlem i familjen :)

 I går morse blev vi farmor o farfar:) Vi visste att det skulle bli en liten tjej men oj vad vi har väntat:) Hon ska heta Ellie och i morgon ska vi få se på underverket irl:) 

I morse kunde vi äntligen fortsätta med vårt projekt, det var uppehåll och trots att det blåste en del kunde vi lägga ut tjockt med tidningspapper utan att det blåste bort:) Ovanpå tidningarna lägger vi sand och uppe på det ska den grova torven fördelas senare. Som ni ser på bilden så är det högre nivå närmast muren och det kommer att "slutta" lite neråt när allt är klart.
 Här är det från ett annat håll. Stenarna i framkant kommer att ändra plats lite så kantlinjen på den färdiga rabatten kommer inte riktigt att vara som innan:) 
 Här kan ni se slutet på muren som avslutas med lägre gabioner, vi hade tänkt att det skulle räcka med två men vi ska köpa en till så att det blir tre, därför har vi inte gjort färdigt den änden:) Vi tyckte det var viktigare att få ut så mycket sand som möjligt innan det blir frost och sandhögen fryser.

 I går var vi en sväng till Plantagen, de hade 70% på allt nästan. Hittade Hakonechloa macra 'Aureola', stora exemplar som kostat 249:-/st så det var ju som hittat att få så stora för ca 150:- :) De ska få bo i stallet i vinter men kommer bli fina i nya rabatten till våren.
Hittade även den här lilla urgulliga krukan med magnetfäste, stor som en kaffekopp med rejäl magnet så den sitter stadigt på kylskåpsdörren och växten får väl förhoppningsvis klara sig bäst den kan utan för mycket ljus:)

10 kommentarer:

 1. Murprojektet ser väldigt spännande ut och det är snyggt med gabioner.
  Grattis till lilla Ellie. Fint namn.
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken slag rabatt ska det bli där?
  Och grattis till barnbarnet! Visst är det jätteroligt! Och så vackert namn.
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli en surjordsrabatt Anja. En rabatt som förhoppningsvis kommer att vara vacker året om:)

   Radera
 3. Grattis till barnbarnet. Förstår att det skall bli spännande imorgon att få se lill tösen.
  vilket projekt! Ja det är bäst att skynda med sanden först. Ni har fått lite mera regn än vi tror jag.
  Ha det så bra imorgon
  Annika

  SvaraRadera
 4. Nejmen redan! Grattis till både farmor och farfar:-) Och vad spännande det ser ut med gabionprojektet! Ni har alltid något kul på gång!

  SvaraRadera
 5. Grattis både farmor och farfar till den prinsessan:) SÅÅÅ himla fint det blir detta gabionprojekt, underbar form också!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Un bellissimo lavoro! Chissà come sarà quando sarà finito :)

  Un saluto :)

  SvaraRadera
 7. Grattis till lilla Ellie! Så underbart med ännu ett barnbarn <3
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera