söndag 12 oktober 2014

Inbrott,föredrag o höstfärger!

 Lördagsmorgonen kunde ha börjat bättre, upptäckte inbrott i stallet- IGEN! :( Blir så trött på människor som inte kan respektera andras egendom:( Hänglås o reglar bortslagna och de har stulit 5 st LED-lampor. De visste tydligen vad de ville ha så inget annat är borta men nu så blir det larm hädanefter! Jag åkte i alla fall till Häggvallskolan för där skulle Margareta Thorssell (till höger) hålla föredrag om ormbunkar i trädgården och det ville jag inte missa:) Det var Tjörns Trädgårdsförening som anordnat och ett lotteri hade de också och jag hade turen att vinna en vacker ormbunke som dock inte är härdig så den får bo inne:)
 Här har vinsten fått sin plats i hallen, visst är den fin? Lite annorlunda än vad man är van vid:)
 Annars går dagarna o vardagen sin gilla gång och naturen håller sakta på att ändra färg. En del får riktigt eldiga färger som "pepparkaksträdet" eller Katsura som det också kallas, Cercidiphyllum japonicum är det vetenskapliga namnet på detta träd som kan bli 30 meter högt i vilt tillstånd där det växer i Japan:)

Lika dramatiska är inte färgerna på "halvön" utanför oss men det blir säkert lite mer intensivt innan löven faller av. 
Nu går söndagen mot eftermiddag o kväll och jag hoppas att nästa vecka kan erbjuda lite trevligare upplevelser, älsklingen är i alla fall långledig och det är i alla fall mycket positivt:)

6 kommentarer:

 1. Grattis till den fina vinsten 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Fy vad trist. Här härjar de också i trakterna och var ute på jobb ikväll där de också hade varit i farten.
  Fint vy på halvön och som du säger det kommer nog att bli ännu rödare.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten! Så spännande föreläsingar ni har i trakterna. Nyss var det ju om barrväxter. Gilla gång behöver väl inte vara det sämsta i vilket fall vill man ju slippa inbrott, men i mina trakter börjar de också bli vardagsmat.
  Varma kramen och hoppas det händer nåt kul i veckan, ett glatt avbrott i lunken : )
  Anette

  SvaraRadera
 4. Hejsan

  Oh, det är riktigt jobbigt att få inbrott. Det känns märkligt att en främmande person varit bland ens saker och i ens miljö.

  SvaraRadera
 5. Vi har inbrottslarm sedan många år - läser om inbrott både här i Ösmo och runtom i kommunen varenda vecka i ortstidningen. Vi måste ha en bil ute på tomten och har haft påhälsning med stöldförsök av tidigare bilar och stöld av reservdäck. Det är riktigt otäckt.
  Det verkar vara en "farsot" som sprider sig.

  SvaraRadera
 6. Så fräckt! Usch för inbrott - och läskigt! Kanske ett larm kan avskräcka dem?! Vår hyresgäst är polis och han säger att de blir fräckare och fräckare - som det stod om i tidningen i somras - att de tog stegen och klättrade upp på andra våningen för där är det oftast inte larmat!

  Vilket kap du gjorde på rean! Grattis! och i skrivande stund kom jag på....... att dottern fyndade blåregn på sommarrean och nu har vi också var sitt :) Mitt är i jorden så jag tror den har hunnit etablera sig nu innan kylan kommer. Kul med reafynd :) Ha det bäst ♥

  SvaraRadera