tisdag 4 mars 2014

Lika ont i ryggen som jag!

 Premiär för mig i rabatterna:) Ja, jag började lite igår faktiskt men eftersom min rygg inte alls tycker det är lika roligt som jag att trädgårdera så får jag ta det mer än lugnt. Här i sagolunden börjar jag alltid av gammal vana:) 
Så här såg det ut när jag började, hade ju tagit lite i rabatten längst upp mot stallet i går som sagt.
 Efter ca 2 timmar vågade jag inte mer :( Vill inte bli liggande. Göran hjälpte mig att utvidga hålen i markduken, vi har ju planterat gräs och hostor i gruset genom att klippa hål i markduken. Efter några år måste dessa hål göras större annars kan växterna inte växa till sig som de vill. Nu är det nästan klart här, i morgon går Göran på en ledighet och då ska vi fortsätta med vårarbetet här:) Då ska vi åka och köpa jord att fylla på i rabatterna, kratta gruset och ta ut alla keramiksaker som jag har förvarat inne i vinter:)
 I rabatten mitt emot upptäckte jag att  en akleja kommit en bra bit upp redan. 
Även den här lilla saken hade tittat upp, året efter plantering kom ingenting upp så jag trodde att den dött under vintern så jag kastade tyvärr etiketten:( Hon hade dock tydligen lika ont i ryggen som jag eftersom hon inte rätat på sig :) Kan för mitt liv inte komma ihåg vad det är jag planterat här:( Det kommer fullt av små röda "nackar" runt omkring så någon form av sippa är det. Får ge mig till tåls till den behagar att slå ut, hoppas att jag kan komma på vad det är då:) Någon av er som har en aning?

3 kommentarer:

 1. Hello! back pain, it's passing, dress better for the weather ..
  Oh, you have no snow and wonder that already ready for planting .. still winter here, too little snow
  anemone fine, good live shot!)

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med din rygg. Kan tänka mig det kliar i fingrarna nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. MMM vilka härliga bilder :) alltid så mysigt här på din sida.

  Ny post ute…Drömhus vid havet :)

  Ha en fin vecka :)

  LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor :)

  SvaraRadera