söndag 12 januari 2014

Varberg, trevligheter och nya möten :)

 I helgen har vi varit i Varberg och Trädgårdsfest mitt i vintern som STA Hallandskretsen anordnar för 4:e året i rad:) Vi håller till i den gamla fina teatern, här börjar salongen att fyllas på av förväntansfulla trädgårdsentusiaster:) Vi lyssnar på föredrag och i pauserna dricker vi kaffe och tjôtar med alla trevliga människor både "gamla" och nya bekantskaper:)
 Först ut att hålla föredrag var Christina o Leif Fryle som visade ljuvliga bilder från vår till höst från sina resor till Turkiet.
 Gunnel Carlsson tittade också in en stund och uppmande alla att öppna sina trädgårdar för allmänheten genom "Tusen Trädgårdar" som i år infaller söndagen den 29 juni:) Bra idé att ändra datum till juni i stället för augusti som det varit förut:) Omväxling förnöjer:) Efter paus och kaffe var det.........
...... Julia Anderssons tur att prata om  'Entréer' i olika miljöer.
 Den är lilla ljuvliga tjejen var det otroligt roligt att få träffa irl. Hon skötte sig med den äran och var hur kelen och mysig som helst:) Det kändes nästan som man kände henne eftersom man följt hette på fb sedan hon kom till sin husse på kinnekulle:)
Det är naturligtvis Hannu Sarenström jag pratar om :) Han var den siste föredragshållaren på lördagen och pratade om 'Lunden' Visade ljuvliga vårbilder och pratade som vanligt så fort att man nästan fick andnöd men OJ vad han är medryckande och inspirerande:)
Vid åtta på kvällen var det gemensam middag för de som ville och vi var en stor del som ville åtnjuta den gemensamt;) I dag fortsatte föreläsningarna vid nio och först ut var Susann Nilsson som pratade om Pulsatilla ( det föredraget hade vi ju visserligen redan hört men det gjorde inget) Liiiite för långt i mitt tycke men intressant:) Efter det var det Ingela Jagne som pratade om 'Naturnära Trädgård'  och det var verkligen ett givande och tankeväckande föredrag:) Tyvärr hade jag inte med mig kameran i dag för den hade jag packat ner i väskan som vi lagt i bilen:( Men Susann har jag ju visat bild på tidigare och Ingela hoppas jag få träffa igen och då ska jag försöka att få till några foton:) Nu ska vi slappa framför tv:n och jag ska försöka att inte tänka på min begynnande förkylning och envetna rethosta:( Har inte tid att vara sjuk nu:( Ha det gott alla!

4 kommentarer:

 1. Låter som ett verkligt givande program! Ingela Jagne känner jag inte till, verkar spännande, ska se om jag hittar något på nätet…
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Hejsan

  Det där ser ut att vara en fin gammal teater.......

  SvaraRadera
 3. Trevligt att du delar med dig med bilder och text.

  SvaraRadera
 4. ÅÅ någon gång så ska jag fara på detta!!ISer ut att vara såå himla mysigt och spännande.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera