fredag 10 maj 2013

Trädgårdsprat hela dagen:)

 En fantastisk dag har det varit idag, först en busslast med trevliga och entusiastiska trädgårdsamatörer från Blekinge på förmiddagen:) Solen sken och fåglarna kvittrade och många av perennerna hade verkligen växt på bara några dagar så det fanns lite för dem att titta på i alla fall:) senare på eftermiddagen kom en vän på besök och det blev mycket trädgårdsprat:)
Som den här glanspionen (Paeonia mairei) Det dröjer inte länge till innan den blommar:)
 Blommar nu gör däremot Magnolia 'Merrill' en sagolikt vacker magnolia.
 Dagen till ära hade även Prunus incisa 'Kojou - no -mai' (dvärgkörsbär) slagit ut. Där kan man snacka om en bi/humle och fjärilsmagnet:) Det bara kryllar av dem och det låter högt av allt surr:)
Närbild på blommorna. Nu blir det fredagsmys och tv-soffan och ÄNTLIGEN är älsklingen ledig flera dagar i sträck!! Ha en trevlig helg alla:)

4 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en härlig dag Monne! :) Snygg pion, den har inte jag, inte körsbäret heller för det dog efter att haren ätit på det.

  Ha det så mysigt i soffan. Go helg.//Camilla

  SvaraRadera
 2. Trots att man pratar i några timmar så missar man ju både det ena och det andra! Er trädgård så så fin ut trots vårens härjningar! Det där lilla körsbäret är ju hur fint som helst.
  ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så härligt att dagen blev lyckad. Dvärgkörsbärsträdet är ju sagolikt vackert. Vad är det för härdighet? Måste googla ;)Kram/Fia

  SvaraRadera