fredag 5 november 2010

Vinterförråd!

I flera dagar nu har Göran hållit på att klyva denna högen med ved. Det är ett tidsödande jobb men den måste bort innan våren då vi ju ska fortsätta med planket:) Det ska då fortsätta från hörnet till höger till hörnet på logen där vedklyven står. All täckbark ska också bort men det tar vi nog till våren när vi börjar att rensa och fixa i rabatterna igen:)Här har han börjat att klyva veden med en vedklyv som han lånat av sin bror. Medan han har varit duktig med detta har jag varit i skogen i omgångar och plockat svamp;) Igår kom jag hem med 8 kg trattkantareller:)) Känner mig som urtypen av Homo Sapiens haha. Mannen fyller på vinterföråden av ved och kvinnan samlar mat o svamp:)) Fast i detta fallet är kvinnan lite slö:) för hon överlåter svamprensningen till den stackars mannen:).
Så här ser det ut nu, bara lite kvar:)
Högen ligger numer kluven och färdig på logen där den ska staplas snyggt utefter väggen längst in. Det kanske den slöa kvinnan kan hjälpa till med:)

7 kommentarer:

 1. Så flitiga ni är du och din man.Visst känns det skönt när man får gjort sådana måsten.Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. hihihi du är rolig du:)) men det är klart att du kommer att stapla veden snyggt där inne i boden...fattas bara. Fast det är klart, att mannen kanske gör det effektivare och då överlåter du det med villig hand till honom och han får beröm...eller hur:))

  SvaraRadera
 3. Det låter bra att ni ordnar inför vintern, kan aldrig vara fel. 8 kg trattisar, då vet jag antagligen vad du gör ikväll. :) Rensar.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb... vi får vår färdig klyvd så vi bara lavar in. Slö kvinna .... vem pratar du om?
  Det kan ju inte ara du eller??
  Flitens lampa brukar ju lysa hos dig.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 5. Sol förstår jag att ni kan längta efter men värme verkar ni ha för flera vintrar framöver ;-)
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Det är för allt arbete jag gått över till värmelogs :-) :-) Dyrare ja, men ack så mycket lättare att ställa in i vedboden :-)

  Här har nog all svamp frusit bort nu är jag rädd.

  Ha det gott!

  Det är konstigt, men jag kan inte skicka kommentarer under mitt Word Press konto här. Får ett meddelande att jag har felaktiga symboler i min adress??? Det funkar dock om jag kommenterar under Open ID???
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Snart dags att gå i ide nu då allt är ordnat!? Så flitiga ni är, jag tror inte ett ögonblick att du är lat.
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera