måndag 15 november 2010

HIH-träff i Växjö!

Nu i helgen var vi som sagt i Växjö närmare bestämt Evedal Camping. Detta vackra vandrarhem var vår mötesplats:) Vi var åtta entusiastiska HIH:are som möttes i matsalen i huset för att äta vår medhavda knytislunch:) Det var en himla massa mat av olika slag, så mätta och belåtna började vi att förbereda för de föredrag som skulle hållas efter att disken var avklarad:) Vi hade fått tillåtelse att disponera matsalen hela dagen och kvällen, de andra gästerna på vandrarhemmet kunde som tur var sitta i köket och äta:)
Här håller Lotta och Anette på att få ordning på datorer och apparater för att kunna visa bilder på väggen i maatsalen:)
Efter första föredraget om Irisar, tog vi en paus, några av oss gick en liten promenad för att fylla på syredepån och resten minglade inne;) Lotta hade fixat till en poängpromenad som vi efter många skratt och rynkade pannor till slut lyckades lösa:) Här är det Karin som läser och löser:)Vi fick hålla oss i matsalen eftersom det började att regna ute. Efter poängpromenaden lyssnade vi på ett föredrag om dagliljor, denna gången var det Anette som visade bilder:)
Sedan var det dags för middag. Vi hade från början tänkt att köpa ingredienser till middag på plats men det var så mycket mat över från lunchen så vi tog det istället:) nu kom även lite vin med som dryck:) Efter att middag + disk var avklarad fortsatte vi med att Lotta pratade om Hosta och visade bilder:) Alla föredragen var både informativa och trevliga att lyssna på. Sedan gick Anette in på en amerikansk fröauktionssida, det var hemerocallis (dagliljefrön) som såldes och vi bjöd med och "vann" 3 auktioner så nu ska vi så lite dagliljor till våren:)Kvällen blev mycket trevlig med en massa prat om "våra" växter och vin och lite tilltugg försvann under tiden:)
Vi sov väl inte så där jättebra på natten, det var våningsängar så vi tog var sin underslaf men de var både hårda och väldigt smala, varje gång jag vände mig så slog jag i antingen en armbåge eller ett knä:) Men det gällde ju bara en natt så...................
Efter att ha ätit en god frukost på bottenvåningen gick vi allihop högst upp i huset där det fanns en liten "myshörna" och där satt vi och tittade på amerikanska dagliljesidor på datorn och även i olika tidningar. Det var många ÅHHHHH och AHHHHHH och GUUUD VAD SNYGG som hördes ska jag säga:)) Vid tolvtiden bröt vi upp och nästan alla åkte vidare till Ljungby och STASS (Sällskapet Trädgårdsamatörerna Södra Småland) möte där Erland Ejder höll ett föredrag om Magnolior, missar ju inte gärna ett tillfälle att höra om växter:)) men innan åt vi lunch allihop på en kina restaurang:) Vi var hemma igen vid åttatiden på kvällen, trötta men MYCKET nöjda med helgen:)

10 kommentarer:

 1. Då har du varit i närheten där jag bor i helgen. Jag har 4 mil till Växjö.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Nog hade vi roligt och massor av nytt har vi fått lära oss. Bl. a ett fint ord som jag redan hunnit glömma, frökonstant.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Roligt att se lite bilder från träffen. Jag tyckte framförallt att det var så roligt att ni kom till vårt STASS möte på söndagen.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Ser ut som om ni haft en trevlig träff. Har du någon bra firma där du beställer Hosta ifrån//Britt

  SvaraRadera
 5. Man blir aldrig för gammal för att lära, apomikt apomikt! Tack Monne för en kul helg!

  SvaraRadera
 6. Låter som en himla trevlig helg alltså....
  O så avsluta med Magnolior... jo jag tackar jag!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Det låter som en trevlig och kul träff.
  Kan man ha annat när du och Birgitta är med.
  Ni bjuder på så mycket glada skratt.
  mvh Ken

  SvaraRadera
 8. Vad roligt ni verkar ha haft!
  Synd att jag hoppade över att komma till Ljungby på STASS mötet, det hade varit kul att träffas.
  Ha det gott / Elinore

  SvaraRadera
 9. Britt // Den bästa Hostasäljaren är nog: http://www.hostaparadise.com/
  Stort utbud, bra priser, kraftiga plantor, snabb leverans och fast portopris vilket jag personligen gillar bäst.

  Monne // Tack för 24 härliga timmar i ert sällskap, synd att du inte fick mitt rum, hade dubbelsäng, nästan :o)
  Hoppas vi snart gör om det igen
  Karin //

  SvaraRadera