lördag 9 september 2017

Lite blev det gjort i alla fall :)

 De senaste dagarna har det varit mycket bättre för G, det är nog mest gallstenarna som har besvärat :( För, jo det är inte "bara" njursten :( Nåja det börjar att bättra sig som sagt o idag var vi på Botan där det var sticklingskurs med Rhododendonsällskapet. I förrgår fick vi fixat till rabatten vid trappan. En tuja som var "död" inuti och väldigt ful samt en Rhododendron som spretat iväg över de nedersta trappstegen togs bort.
 Här kan ni se hur ful rodden blivit, den är nu uppgrävd och ska få leva vidare på en annan plats :)
 En ny Cornus kousa 'Milky Way' blev planterad i stället och jag hoppas att den kommer att glädja oss lika mycket som våra andra korneller :)
 Fick också plats med en del av de nya hostorna som jag köpte i Holland :) Längst till höger, i hörnet planterade vi en Pieris japonica 'Katsura' en planta som vi köpte på Esvelds plantskola i Holland.
 Framför altanräcket på framsidan grävde vi bort 3 st dagliljor som inte riktigt trivdes i halvskuggan så de får tillfälligtvis bo i stora krukor tills jag vet var jag ska ha dem.
Här bor nu två roddar som förhoppningsvis snabbt växer till sig och kan täcka in denna del så blir det inte så mycket att rensa :) Vintergrönt gör ju också det hela lite mer ombonat på vinterhalvåret :)
Lite blev det gjort i alla fall på Görans semester även om det inte blev som vi tänkt men huvudsaken är att han inte har ont, allt annat kan vänta :)

7 kommentarer:

 1. Helt otroligt hur ni jobbar på trots det ena och det andra ,-) Jättesnyggt blev det.
  Är riktigt avundsjuk på era fina koreanska blomsterkorneller. Jag hade en men den strök med 2013 - den där oförglömliga våren. Undrar om jag vågar satsa på en ny? Hos er blir det en fantastisk välkomnande syn om man kommer hem till er när den blommar där vid entrédörren :-)
  Vilket namn! Milky Way = Vintergatan!

  Ha det jättegott!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Roligt med förnyelse :) Visst ser det lite kalt ut först men förvånansvärt snabbt blir det bara grönt och skönt igen. 'Milky Way' blir säkert underbar vid dörren. Hoppas ni fick skapat några fina sticklingar igår.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Ja så är det - alltid något som behöver göras om. Men det är ju en stor del av glädjen. Cornus kousa 'Milky Way' verkar spännande.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Skönt att Göran mår lite bättre! Så himla flitiga ni är! En sticklingskurs hos rhododendronsällskapet skulle jag behöva. Står i beredskap att ta sticklingar på ganska många av våra rådisar och läser på så gott jag kan om hur man bäst går tillväga...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Thank you for sharing valuable information nice post,I enjoyed reading this post.

  หนังแอ็คชั่น

  SvaraRadera
 6. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera