fredag 10 mars 2017

Första promenaden med stavar på 4 år :)

 Idag har det varit ett strålande vackert väder, all snö som kom i början av veckan är ett minne blott och jag bestämde mig för att gå en promenad med stavarna :) Har ju simmat i ett halvår nu minst för att stärka ryggen så nu ville jag se hur det gick :)
 Började min färd längs väg 160 men det är tur att jag inte behöver gå så långt för det är nästan förenat med livsfara då både igengrodda vägrenar samt räcke inte ger så stort utrymme att gå på. Rätt starkt trafikerad är den också men jag överlevde och vek av till vänster för att gå upp till Sundsby Kile :)
 Detta måste ju vara fantastiskt bra träning i denna låååååånga backe :) Den fortsätter en bra bit till efter svängen till vänster där uppe :)
 Efter mycket flåsande kom jag i alla fall upp för backen och fortsatte till stigen som leder till Fjällebro. Så här långt var det ok att gå, ryggen började att protestera lite men jag bet ihop och gick vidare.
 SHIT!! Här skulle jag behövt sjöstövlar, vad i hela fridens dag hade hänt här? Svårt att se på bild men riktigt kletigt och klafsigt var det :(
 Troligtvis var det den här manicken som var boven i dramat, det var avverkat en massa skog och samtidigt har de grävt ner fiber. Hoppas att vägen/stigen ordnar till sig så småningom (behövs nog en massa grus etc. till det)
 Så småningom blev det bra väg igen, i alla fall en bit :)
 Här börjar jag närma mig "min skog" igen, så härligt att gå här igen har inte orkat gå så här långt på flera år :)
 På "vår" väg har det också grävts för fiber (vägen som leder upp till våra grannar) Det var fint gjort men hu så kletigt :(
 Men det dröjer nog inte så länge förrän allt är täckt av mossa, ormbunkar etc. igen.
 Nästan hemma nu men kilade in en stund till Emma och vilade ryggen lite. På hemvägen fick jag sällskap av Nicholas som ville med mormor hem :)
 Vintergäcken blommar så vackert nu och det har faktiskt blivit en rätt så stor "tuva" av den pytteplantan jag planterade för några år sedan :)
 
Crocus cyprius har fortfarande inte slagit ut sina blommor, visade ju en bild på dem för 5 veckor sedan, men av de tre blomstänglar som fanns då har det blivit många mer :) Kommer nu värmen så ska de väl slå ut, det ska bli kul att se den stora orangea samlingen av ståndare inuti :)
Min promenad tog sammanlagt ca en timma och jag är så glad att det funkade :) Nu vågar jag gå fler gånger utan att vara rädd för att inte kunna ta mig hem igen :)

4 kommentarer:

 1. Så otroligt duktigt av dig! Heja! Du kommer att blir superstark!

  Ha det alldeles jättefint!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Grattis! Förstår hur det känns tror jag. Var hos sjukgymnast i veckan och fick ett program att börja med för att återta muskelstyrka och rörlighet efter ischiaspärsen. Vi får hålla tummarna för varandra!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att du kunde gå till din skog igen. Det måste ha känts väldigt skönt efter en så lång tid som flera år. Simning är nog väldigt bra för att bygga upp styrka i leder och muskler. Massor med träning men inget slitage. Skönt att du fått lön för ditt kämpande.
  Önskar dig en ny stark vecka!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  หนังออนไลน์

  SvaraRadera