söndag 13 april 2014

Växtshopping och en 3325 meter lång tunnel!

 I förmiddags kom vi hem efter en bussresa med STA till Tyskland:)  Vi åkte i torsdags eftermiddag med bussen till Göteborg och Tysklandsterminalen och Stena Germanica. Det var en mycket trevlig och uppsluppen stämning efter en härlig middagsbuffè med vin eller öl. båtfärden gick över ett nästan spegelblankt hav och man kände inte ens att man var på en båt:) Efter frukostbuffén på fredagsmorgonen gick färden till Hachmann och det är helt underbart att gå omkring där, både i växthuset och utanför. Så otroligt välskött, ordning o reda och trevligt bemötande:)
 Göran hade i förväg mejlat en order på Rhododendron han ville ha och de stod färdigpackade i ett "garage" med hans namn prydligt på en lapp. Han hittade naturligtvis en hel massa mer som han köpte och även jag hittade några godbitar dock inga Rhododendron:) Återkommer till vad vi köpte.
 Ni ser själva vilken fantastisk plantskola det är!
 Vad är nu detta tänker ni! Jo det som inte får hända hände. Nästan mitt i Elbetunneln (den är 3325 meter lång) började en varningssignal att ljuda i bussen- Jocke, vår underbara chaufför misstänkte att det var generatorremmen (tror jag det hette) han körde vidare med larmet tjutande i öronen för att komma ut ur tunneln och stannade sedan precis utanför. Efter ca 10 minuter dök det upp två mc-poliser som lotsade oss till en sidoväg (utryckningsväg) ca 200 meter längre bort. Där stod vi och väntade sedan på den assistanshjälp som bussbolaget anlitat för sådana här tillfällen. Första samtalet gjordes och de skulle komma om mellan 45 min o en timma. Stämningen var dock god bland oss och vi gick alla ut och sträckte på benen.
 Så här såg det ut när motorhuven öppnades, på bussen fanns dock reservremmar men tyvärr ingen hylsnyckel 19 mm :( Vi var alltså tvungen att vänta, efter en timma och ingen hjälp ringde Jocke igen.  Denna gång var det en annan människa som ha fick prata med som sa samma sak som den första "vi kommer om ca 45 min-en timma" SUCK!! Skulle vi hinna till nästa ställe Horstmann (specialiserat sig på häxkvastar (små barrväxter) eller inte? 
Stämningen var fortfarande god men efter ytterligare ett samtal och tre timmars väntan började vi faktiskt misströsta, vi var mer än sura på den assistanskår som uppenbarligen gav fullständigt f:n i oss:( Två av medresenärerna var driftiga och gav sig iväg för att se om de kunde hitta hjälp på annat håll. Efter en stund kom de tillbaka med en hylsnyckelsats som de fått låna på en brandstation mot ett körkort i pant. Ytterligare en medresenär med kunskap i bilmekanik fixade felet på en kvart så efter ett stopp på nästan fyra timmar kunde vi äntligen åka vidare efter att ha lämnat tillbaka hylsnycklarna:) Vi kom fram till hotellet ca kvart i åtta på kvällen och då var vi alla trötta och hungriga så efter lite mat gick vi alla och lade oss eftersom vi bestämt oss för att åka redan kvart i åtta på lördagsmorgonen till Horstmann:)  Ja, herregud vilken grej att ha varit med om:) Fortsätter reseberättelsen i morgon, om ni vill och orkar att höra fortsättningen:)

4 kommentarer:

 1. O jisses vilken plantskola och vilket äventyr med bussen...ska bli kul och se alla era inköp;)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr. Visst orkas det med att läsa fortsättningen. Hachmanns ser verkligen fint ut.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Har tänkt på er men mina tankar gällde bara utrymmet. Så långt som till att det skulle bli fel på bussen sträckte de sig inte.
  Välkomna hem, trots allt!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att se bilder från Tyskland. jag har funderat på en trädgårdsresa till Tyskland. Har du några tips på trädgårdar och plantskolor eller var jag kan söka efter dem?

  SvaraRadera