måndag 14 april 2014

Forts. Tysklandsresan!

 Så vaknade vi till en ny dag på ett hotell i Tyskland:) Efter frukost och utcheckning från hotellet gav vi oss i väg i den kyliga morgontimman och dimman. Vi var framme hos Horstmann strax efter öppningsdags och dimman låg som slöjor över alla växterna:) 
Med stor koncentration och beslutsamhet gick alla omkring och spanade efter det där lilla extra, som det fanns gott om här :) Efter ca 1 timma var alla nöjda, bussen lastad och vi var på väg igen.
 Det var inte bara vi som var på väg till växtmarknaden i Kiekeberg :) Bilkön ringlade sig långsamt fram men tillslut var vi framme. Du milde vad stort det var, människor fullständigt myllrade runt bland alla försäljare:)
 Vart man vände sig var det försäljare. Hittade många fina dagliljor, en rosa dillpion, en liten söt tibast, en klematis och Göran hittade ännu mer Rhododendron:) Vädret var helt fantastiskt och man var nöjd och glad:)
 Bussen hade skidbox med och den lastades det i.............
 ..........utrymmet under bussen lastades............


 ......eftersom bussen inte var fullbokad fanns det även säten att packa växter i :)
Bra att ställa lite högre växter på golvet framför sätena :) Eftersom Jocke visste att det brukade vara bilkö in till Hamburg beslutade vi oss för att lämna marknaden redan halv fyra i stället för fyra och ordentliga som vi var kunde vi åka redan tjugo över tre vilken var en himla tur eftersom kön började nästan omedelbart.  Väl i Kiel och vid färjterminalen hade vi inte lång stund på oss innan färjan gick iväg så då var vi väldigt nöjda att vi åkt lite tidigare:) Det var en mycket trevlig och minnesvärd resa som jag gärna gör igen, men då ska jag förvissa mig om att det finns en 19 mm hylsnyckel med :)

2 kommentarer:

  1. Oj, vilken julafton det måste ha varit! Antar att du inte hann titta på omgivningarna så mycket, men när man studerar bilderna verkar det ha vara en vacker plats också.

    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Väldigt trevlig resa ni varit på! Och fina plantor fick ni ju också med er:-) Ha det gott!

    SvaraRadera